sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kirjojen lukemisesta ja niistä kirjoittamisesta ja lavarunoudesta

Hei pitkästä aikaa!

Olen lukenut aika vähän tänä vuonna, jotain kylläkin, mutta harvakseltaan. On ollut niin paljon muuta kivaa ja innostavaa, että lukemiselle on jäänyt vähemmän aikaa. Eikä se ole pelkästään huono juttu. Ihan hyvä, että tällainen lukutoukka kömpii kammiostaan välillä ulos maailmaan katsomaan muitakin ihmisiä kuin kirjojen sankareita. 

Lukemista vähemmän on innostanut luetusta kirjoittaminen. Tuntuu vaan, ettei kirjoista ole sen kummempaa sanottavaa. Juonikuvaus ja "ihan kiva" -arviot tuntuvat turhilta julkaista. Lukemisesta alkoi tulla myös suorittamista blogin takia. Tämä blogi on siis todennäköisesti vähän pidemmänkin aikaa tauolla, sillä päätin, että en pakota itseäni kirjoittamaan tympeitä tekstejä vain sen vuoksi, että kirjoittaisin jotakin. Ehkä innostus jossain vaiheessa taas palaa. Lueskelen mieluummin muiden antoisia tekstejä kuin raapustelen omia räpellyksiä.

Kevättalven antoisinta kokemus kirjallisuuden osalta oli muuten lavarunoutta, jota pääsin kokemaan ihan ensimmäistä kertaa maaliskuun alussa. Helsinki Poetry Connectionin lavarunousilta Porvoon Cafe Rongossa oli huikea kokemus. Lavarunous oli minulle ihan uusi juttu, mutta innoistuin siitä kyllä täysin. Suosittelen lämpimästi. Helsinki Poetry Connectionista lisää esim. täällä. 


3 kommenttia:

 1. Helsinki Poetry Connectionista pari ihmistä oli esiintymässä meidän kirjastossa. Viihdyin tilaisuudessa hyvin.

  VastaaPoista
 2. Tulin kuikuilemaan blogiisi, kun huomasin, että en ole hetkeen blogivirrassa nähnyt päivityksiä sinulta. Kuvaamasi tunne on tuttu, senpä takia Lukemisen kartastossa on myös ollut harvakseltaan julkaisuja oikeastaan viimeisen puolen vuoden ajan. (Tai no, on niitä syitä tietysti ollut ihan kiireessäkin, enkä Annan puolesta tietenkään tiedä missä syyt.) Nyt taas pitkästä aikaa bloggailu on alkanut maistua eri tavalla, lukeminen myös. Välillä on kuitenkin hyvä pitää taukoa. Antoisaa sellaista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tauko tekee hyvää. Bloggailu on itselleni harrastus, jonka on tarkoitus tuottaa iloa ja hyvää mieltä, joten silloin kun mennään stressin puolelle, pitää lopettaa. Jossain vaiheessa varmaan palaan taas kirjoittamaan, kun siltä tuntuu. Kiva, kun kävit kurkkaamassa täällä!

   Poista