sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Leonie Swann: Ihmissutta ken pelkäisi

Leonie Swann: Ihmissutta ken pelkäisi. WSOY, 2011.
Saksankielinen alkuteos: Garou, 2010. 
Suomentanut Ilona Nykyri. 

Ihastuin aikoinaan Leonie Swannin lammasdekkariin Murha laitumella. Kirjan huumori iski minuun täysillä, ja sympaattisen viisaat ja ihmismäisyydessään silti lammasmaiset lampaat Miss Maplen johdolla laidunsivat sydämeeni.

Lammasdekkarin jatko-osa Ihmissutta ken pelkäisi on pitkään odottanut lukemista kirjahyllyssäni. Lammaslauma on viimein päässyt Eurooppaan paimenensa Rebeccan johdolla, mutta jämähtänyt Ranskaan synkän linnan naapuriin. Taivaalta tulee lunta ja naapurilaitumella mäkättävät vähän kummalliset vuohet, joiden kanssa kunnon lampaalla ei pitäisi olla mitään tekemistä. Lampaat kuitenkin saavat kuitenkin pian pelätä henkensä puolesta, kun huhut kammottavasta ihmissudesta alkavat liikkua ja metsästä löytyy raadeltuja eläimiä. Nokkelat lampaat eivät jää kuitenkaan neuvottomiksi, vaan selvittävät jälleen ongelmat ihmisten puolesta.

Tämä kirja piti ahmaista melkein kerralla, juoni veti hyvin mukaansa, kirja oli sekä jännittävä että hauska. Minua vain jaksaa naurattaa yhä uudelleen ja uudelleen lampaiden näkemys ihmisten maailmasta. Lukisin mielelläni vaikka lisääkin näitä lammasdekkareita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti