torstai 1. elokuuta 2013

Lukumaratonin jälkipyykki

Reilu viikko vierähtänyt lukumaratonista ja aika palautella mieleen kokemusta. Lukumaratonini ajoittui keskiyöstä keskiyölle, mikä tuntui itselleni hyvältä valinnalta. Nukuin 24 tunnin aikana kuutisen tuntia, joten lukuaikaa jäi hyvin. Pieniä taukoja toki päivän aikana tuli, mutta pystyin lukemaan melko hyvin lähes kaiken valveillaoloaikani.

Itselläni lukumaratonin onnistumisen kannalta olennaista oli ensimmäisen kirjan valinta. Camilla Läckbergin dekkari Merenneito sai minut hyvään lukuvireeseen, vaikka pisimpänä kirjana siihen tietysti kului myös enemmän aikaa. Moni maratonari on suositellut ohuita kirjoja luettavaksi, ja muut päivän aikana lukemani kirjat olivatkin ohuita, mutta huomasin, että minulle sopii oikeastaan paremmin muutaman pitkän kirjan lukeminen kuin koko ajan uuteen kirjaan vaihtaminen. Lyhyissä kirjoissa oli toki se etu, että niihin kulunutta lukuaikaa oli helpompi arvioida ja varsinkin maratonin loppupuolella oli mukavaa, että ehti lukea vielä kokonaisen kirjan.

Luin vuorokauden aikana yhteensä 5 kirjaa ja 1138 sivua. En yleensä laske lukemiani sivua, sillä sivut eri kirjoissa eivät ole keskenään samanvertaisia, toisissa kirjoissa sivuilla on enemmän tekstiä kuin toisissa. Mutta ihan tyytyväinen olen silti tulokseeni.

Maraton oli hauska kokemus, oli ihanaa keskittyä vain lukemiseen yhden päivän ajan. En tuntenut ahmivani kirjoja, vaan erilaisiin kirjoihin jaksoi mielestäni keskittyä hyvin. Toki jätin valitsematta sellaisia kirjoja, joiden arvelin tarvitsevan enemmän ilmaa ympärilleen. Ainoastaan Siekkisen novellit ehkä vähän kärsivät massalukemisesta, varsinkin viimeisen tunnin aikana luetut.

Yritän kirjoittaa vielä lukemistani kirjoista erilliset arviot lähiaikoina.

2 kommenttia:

 1. Sinullahan meni maraton hyvin! Itsella sivumaara jai alle tonnin, vaikka ihan hyva sekin oli.

  Minullekin sopii paremmin paksummat kirjat, kuin ohuet. Ihan ylipaansa. Siita tulikin mieleeni, etta pitaa viela oma maratonin jalkeinen postaus napytella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tyytyväinen sivumäärään, ja hieman yllättynytkin. Pidän kyllä sekä paksuista että ohuista kirjoista, mutta jos pitää lukea kerralla paljon, mielestäni on helpompi uppoutua pitkään tarinaan kuin moneen lyhyeen.

   Poista