lauantai 13. heinäkuuta 2013

Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatu ja Patu pihalla

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu pihalla. Otava, 2012.

Siskon lapset olivat unohtaneet tämän Tatu ja Patu -kirjan mummolaan. Pakkohan se oli lukaista läpi, nuo Outolan pojat ovat niin mainioita.

Tässä kirjassa annetaan vinkkejä erilaisiin pihaleikkeihin kaikkina vuodenaikoina. Aihetta lähestytään tatupatumaisella perusteellisuudella. Aluksi määritellään tietysti käsitteet piha ja leikki.

Käsikirja sisältää mm.vinkkejä hiekkakakun oikeasta tekotavasta (hiekkakakkuun perehdytään 12 sivun verran), puuhun kiipeämisestä, majan rakentamisesta, käpyjen, keppien ja lätäkköjen hyödyntämisestä, lumiukkojen ja lumienkeleiden tekemisestä. Yksityiskohdat ja asiaan paneutuminen on hulvatonta, ja aikuisenkin alkaa tehdä mieli pihalle rakentamaan majaa, tekemään kukkaseppelettä tai läträämään lätäköissä.

Pihalle leikkimään siis! Kauniilla ja vähemmän kauniilla säällä. Aina pitäisi löytyä tekemistä, tarkista vaikka tästä kirjasta.

4 kommenttia:

 1. Tämä kirja oli aika yleisluontoinen opas pihaleikkeihin (itse odotin enemmän erilaisten pihaleikkien esittelyä), hulvaton kylläkin. Vihdoinkin muuten opin kukkaseppeleen sitomisen kirjan ansiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, tässä paneuduttiin tuttuihin juttuihin niin huolella, että ihan älyttömästi ei leikkejä ehditty esitellä. Tykkäsin viimeisestä osiosta, jossa näytettiin, miten piha mielikuvituksen avulla muuttuu seikkailujen näyttämöksi. Mutta hupaisa tosiaan kirja on.

   Poista
 2. Olen siskolla selaillut ja räkättynyt melkein joka asialle! :D Ihan hulvaton opus! Erityisesti naurattaa edelleen se kauppaleikki, missä toisella on supermarketin parkkipaikka täynnä pikkuautoja :)

  VastaaPoista