maanantai 3. kesäkuuta 2013

Alexander McCall Smith: Pieniä ihmeitä autokorjaamollaAlexander McCall Smith: Pieniä ihmeitä autokorjaamolla. Otava, 2010. 
Alkuteos: The Miracle at Speedy Motors, 2008.
Suomentanut  Jaakko Kankaanpää.

Mma Ramotswesta on tullut ehdottomasti yksi kirjallisista ystävistäni. Nainen, jonka seuraan on aina mukava istahtaa juomaan kuppi rooibosta.  Naisten etsivätoimisto nro 1:ssä kiire on tuntematon käsite ja Botswanan leppoisin yksityisetsivä ratkaisee juttujaan (jotka harvoin ovat varsinaisia rikoksia) leppoisasti enimmäkseen ihmisten kanssa keskustelemalla. Väärin tehneitä ei välttämättä saateta kohtaamaan rangaistusta vaan korjaamaan virheensä.

Mma Ramotswe -kirjat ovat takuukirjoja: viihdyn niiden parissa aina. Tunnelma on leppoinen ja hyväntuulinen, näihin kirjoihin on hyvä paeta kovaa ja kylmää maailmaa. Pieniä ihmeitä autokorjaamolla on jo sarjan yhdeksäs kirja. Tällä kertaa Mma Ramotswe etsii muun muassa eräälle naiselle sukulaisia. Lisäjännitystä aiheuttavat nimettömät uhkauskirjeet, joita on alkanut saapua Naisten etsivätoimistoon. J. L. B. Matekoni taas kaipaa ihmettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti