lauantai 2. helmikuuta 2013

Saanko esitellä: Paksu ja Valkotukka Haluan esitellä teille uudet ystäväni, suloiset jääkarhut, Paksu ja Valkotukka. (Keksittekö muuten, mistä kirjasta nimet on poimittu?)

Paksu ja Valkotukka ovat asustelleet luonani jo melkein kaksi kuukautta. Ihanat ystäväni ja työtoverini antoivat ne minulle tuparilahjaksi. Näiden karhujen emo eli suunnittelija on porvoolainen taiteilija, korusuunnittelija Heta Salmi. Hetan hopeakorut ovat myös upeita, niitä voi ihastella osoitteessa http://www.hetasilverdesign.com/.
Sen lisäksi että Paksu ja Valkotukka ovat herttaisia, ne pitävät myös kovasti kirjoista. Tässä kaverukset nojailevat tammikuussa lukemiini kirjoihin.  


En ole ennen tehnyt näitä kuukausikatsauksia, mutta tässä ensimmäinen. Myöhemmin selviää, otan tämän tavaksi vai jääneekö kertaluontoiseksi kokeiluksi. Tammikuussa luin monta hienoa kirjaa. Aloitin tietokirjallisuudella, mikä vauhditti mukavasti Kansankynttiläin kokoontumisajot -haastetta. Tutustuin skandaalinkäryisiin tapahtumiin historiassa (Anu Lahtinen: Skandaali! Historian parhaat lööpit) ja tammikuulle tyypillisesti hain myös vinkkejä hyvään ja terveelliseen elämään (Noora Shingler: Marjoja & maskaraa). Lisäksi tammikuussa tuli luettua kiinnostava lapsuuskuvaus (Sarah Winman: Kani nimeltä jumala), sama tarina 99 kertaa (Raymond Queneau: Tyyliharjoituksia), eräs kauniisti kirjoitettu tarina suurista kysymyksistä (Chris Cleave: Little Been tarina), seurattua Kairolaisen kerrostalon asukkaiden elämää (Alaa al-Aswani: Yacoubian-talon tarinat) ja vaikututtua upeasta kasvukuvauksesta levottomassa Nigeriassa (Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus).

Afrikka-haaste eteni kahdella kirjalla, joiden myötä vierailin Egyptissä ja Nigeriassa. Myös Little Been tarinassa ollaan välillä Nigeriassa, joten harkitsen vielä, antaisinko siitä itselleni yhden pisteen Afrikka-haasteeseen... Yhtään huonoa kirjaa ei tammikuussa tullut luettua, mutta paras tammikuun luetuista on ehdottomasti Purppurapunainen hibiskus. Se oli vaikuttava lukukokemus.

Jääkarhu-kirjatuet. Desing Heta Salmi.
Paksu ja Valkotukka toivottavat mukavaa ja lukuisaa helmikuuta! Merenhuiskeen suunnitelmissa on helmikuussa jatkaa Afrikan tähden parissa, mutta piipahtaa lisäksi ainakin Portugalissa.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kirjatuet! En yleensä tykkää kirjatuista, harvat niistä ovat minun mieleeni, mutta tällaiset jopa minä saattaisin kelpuutta kotiini. En tosin keksi, mistä nimet tulevat...

  Minäkin luin ihan äsken Little Been tarinan, englanniksi tosin. En etukäteen tiennyt, että kirja sijoittuu osittain myös Nigeriaan, mutta lukemisen jälkeen aloin myös pohtia, kävisikö kirja osaksi AT-haastetta. Haaste-emäntänä ja myös kirjan äskettäin lukeneena pystynet ehkä ottaa kantaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kirjan voi halutessaan aivan hyvin ottaa mukaan haasteeseen. Kyllähän se ihan olennaisesti liittyy myös Afrikkaan. Jokainen voi tietysti tehdä säännöistä itselleen niin tiukat kuin haluaa, mutta ajatukseni on, että haasteen voisi ottaa aika löysin rantein. Taidan itsekin ottaa tämän mukaan tähän - ja sen myötä saan suoritettua myös ensimmäisen pelimerkkini!

   (Nimet ovat J. R. R. Tolkienilta, kirjasta Kirjeitä Joulupukilta.)

   Poista
  2. Ehkä minäkin otan kirjan mukaan haasteeseen. Toivottavasti ehtisin blogatakin siitä joskus lähiaikoina...

   Nimet ovat kivat, mutta kirja ei ole tuttu, niin eipä sitten ihmekään, että eivät kuulostaneet tutuilta.:)

   Poista