perjantai 25. tammikuuta 2013

Sarah Winman: Kani nimeltä jumala


Tässä on kirja, joka humahti suosioon blogimaailmassa.
Tässä on kirja, jolla on kiinnostava nimi.
Tässä on kirja, joka on raikas ja lämmin.
Tässä on kirja, jota on verrattu Irvingin teoksiin.
Tässä on kirja, jossa oli kani, jonka nimi oli Jumala, mutta jostain kumman syystä se kirjoitettiin pienellä alkukirjaimella, jumala.
Tässä on kirja, jossa oli paljon sellaista, mistä pidin.
Tässä on bloggaaja, joka on silti vähän niinku että no jaa (samoin kävi muuten toistaiseksi ainoan lukemani Irvingin, Garpin maailman kanssa - toisaalta pidin, toisaalta en.)

Eli - ihan kiva.

Sarah Winman: Kani nimeltä jumala. Tammi, 2012.
Alkuteos: When God Was a Rabbit, 2011

Suomentanut: Aleksi Milonoff

Vaikka itse en hurjasti syttynytkään, suosittelen silti tätä. Kyllä tämä hyvä silti oli, moni tykkää tästä varmasti hurjan paljon. En oikein tiedä itsekään, miksi en niin innostunut. Varsinkin alku oli erittäinen hyvä, kirja mukavan persoonallinen ja sopivasti outo. Ehkä se oli se pienellä kirjoitettu kanin nimi. Se ärsytti suunnattomasti joka kerran.

10 kommenttia:

 1. Minuakin tuo oikeinkirjoitusasia (?!) korpesi! Jos annetaan jollekin nimeksi jotain, niin silloin se on nimi ja se kirjoitetaan isolla. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyynnyn myös siitä, jos kirjan nimi on painettu kanteen pienellä alkukirjaimella. Hmph.

   Poista
 2. Minä luin tämän juuri ennen ensimmäistä Irvingiäni, joka oli juuri tuo Garpin maailma; molemmista tykkäsin paljon, mutta en minä ainakaan hoksannut ihmeempää "yhteyttä" näiden välillä. Ehkä pitää lukea lisää. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minullekaan varmaan olisi tullut mieleen, jos muut eivät olisi verranneet. Mutta ehkä mielleyhtymiä tuovat nuo vähän kummalliset yksityiskohdat ja tietynlainen tragikoomisuus?

   Poista
 3. Aika samat fiilikset: alku oli kivan erilainen ja kiinostava, mutta jokin ärsytti. Mua ärsytti se, että loppu oli huono, kuin jonkun toisen kirjoittama. Pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, loppu oli minustakin paljon heikompi kuin alku. Jokin taika katosi.

   Poista
 4. Minä ihastuin tähän korviani myöten :) Tosin tuo nimen kirjoitus pienellä häiritisi vähän minuakin. Irvingiä en ole lukenut, mutta kotiutin yhden kirjan kirja-alesta. Saa nähdä mitä siitä pidän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pidät, ja hyvä että pidit tästä. Tämä on mielestäni kirja, joka ansaitsee ystäviä :)

   Poista
 5. Minun kiinnostukseni tähän kirjaan lopahti Irwin-vertauksien myötä. :D Olen lukenut muutaman Irwinin kirjan ja periaatteessa olivat ihan ok, muttei kuitenkaan kolahtanut sen kummemmin. Myönnän olevani toisinaan melkoisen ennakkoluuloinen ja koska kirjoja on niin paljon, skippaan suosiolla monet ensi vaikutelman (eli ennakkoluulojeni) perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, en ole siis ainut kirjojen ystävä, jolta Irving on mennyt vähän ohi! Luulin jo olevani täysin outo lintu.

   Poista