torstai 3. tammikuuta 2013

Kaisa Neimala & Jarmo Papinniemi: Lukukirja

Poimintoja kirjoista, yksityiskohtia, mielleyhtymiä, kirjojen yhdistämistä toisiinsa. Kaisa Neimala ja Jarmo Papinniemen yhteisteos Lukukirja on alaotsikkonsa mukainen: Kirja kirjoista.

Teos jakautuu kymmeneen lukuun, joissa käsitellään esimerkiksi kuolemaa, syntymää, rakkautta, liikuttumista ja yksityiskohtia kirjoissa. Yksi luku on omistettu suomentajille, viimeinen "häikäistymiselle" eli huikeille lukukokemuksille. Jokainen luku sisältää runsaasti viitteita eri kirjoihin, sitaatteja ja yksityiskohtia. Kirjaa oli nautittava lukea varsinkin siksi, että oli hauska seurata kirjoittajien mielleyhtymiä. Kirjasta toiseen siirrytään yleensä jonkinlaisen yhteyden tai vähintään aasinsillan kautta, yksi kirja tuo mieleen toiseen. Lukukirja on täynnä hyviä kirjavinkkejä ja se saattaakin johdattaa lukijansa lukuisien muiden kirjojen äärelle.

Kaisa Neimala & Jarmo Papinniemi: Lukukirja. Kirja kirjoista. Otava, 2008.

Osallistun tällä kirjalla haasteeseen Kansankynttiläin kokoontumisajot.

5 kommenttia:

 1. Selailin tätä Suomalaisen alessa, vaikutti kivalta. En raaskinut vielä ostaa, mutta katsotaanpa, jos loppurysäyksen aikaan olisi yhä jäljellä...

  VastaaPoista
 2. Tämä tarttui mukaan jostain alesta, odottaa kuitenkin vielä tarkempaa lukemistaan. Vaikuttaa ainakin ihanalta kirjalta :)

  VastaaPoista
 3. Jostain alesta aikonaan minäkin tämän ostin. Kivasti kirjoitettua kirjatrippailua, sanoisin.

  VastaaPoista
 4. No nyt minäkin lopetin pähkäilyn ja korjasin kirjan talteen, vaikkei mitään loppurysäystä tullutkaan... Tämän avulla löytää varmasti uutta luettavaa, ja lisäksi on hauska nähdä, mitä tekijät sanovat jo lukemistani kirjoista. :) Mukana näyttää olevan todella paljon hyviä kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kyllä tällä kirjalla on paikkansa kirjanystävän hyllyssä.

   Poista