perjantai 7. joulukuuta 2012

Kuusi... eikun kolme kovaa kotimaista

Kuvittelin, että ainakin tämän haasteen saisin aika helposti suoritettua. Pidän kotimaisesta kirjallisuudesta ja luen sitä paljon. Morre haastoi viime itsenäisyyspäivänä lukemaan kotimaista kirjallisuutta otsakkeella Kuusi kovaa kotimaista. Tarkoituksena oli siis valita kuusi kotimaista teosta, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet lukematta.

Valitsin itselleni luettavaksi klassikoita, jotka oli jo pitkään ollut tarkoitus lukea. Kuuden kovan listani oli seuraava:

Juhani Aho: Papin rouva
Mika Waltari: Mikael Karvajalka
Maila Talvio: Yölintu 
Minna Canth: Köyhää kansaa 
Maria Jotuni: Arkielämää
Ilmari Kianto: Punainen viiva

Sain luettua näistä teoksista vain kolme, Canthin, Talvion ja Kiannon. Linkit bloggauksiini ylläolevassa listassa. Kolme lukematta jäänyttäkin aion toki tulevaisuudessa lukea, vaikka tähän haasteeseen en niitä ehtinytkään. Toivottavasti seuraavaan itsenäisyyspäivään mennessä... Hieman ihmettelen itseäni siinä, että lukematta jäivät ne kirjat, joilta etukäteen odotin eniten, eli Ahon ja Waltarin teokset. Taisin säästellä sokereita pohjalle, ja sitten kun syksyn kiirekaaos pyyhkäisi lukuinnon ja -ajan mennessään, ne jäivät.

Kovia kotimaisia on tullut silti luettua listan ulkopuolelta, ja lista Kotimaisen kirjallisuuden aarrejahdissa näyttää paljon mukavammalta. Palaan siihen vuoden lopussa, sillä lukuaikaahan tässä on vielä.

Kiitos vielä Morre hyvästä haasteesta, vaikka suoritus jäikin osaltani tällä kertaa vajaaksi.

7 kommenttia:

 1. Samoin kävi mulla: olin ihan varma, että kuusi kirjaa lukee helposti - ja silti jäi kaksi lukematta. Ja samoin kuin sulla, juuri ne lukematta jääneet taisivat houkutella eniten... Vähän sama ilmiö käy karkkipussien kanssa: ensin syön vähemmänhyvät, että saisin lopuksi nauttia parhaista, mutta siinä vaiheessa onkin jo niin karkkiähky, että kaikki maistuu samalta (korostan, että VÄHÄN sama ;) )

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että muillakin jäi kesken! :) Minä hieman turhankin kunnianhimoisesti latasin parilta kirjailijalta vielä useamman teoksen, ja hullustihan siinä kävi. Mitä jos me lusmut haastamme itsemme ja suoritamme tämän ensi itsenäisyyspäiväksi loppuun? Voitaisiin sitten arpoa jotain palkintoja toisillemme?

  VastaaPoista
 3. Kiva tietää, etten ollut ainoa! Maija, mainio tuo karkkivertaus. Kirsi, hyvä idea. Voisin haastaa itseni ensi vuonna suorittamaan tämän vuoden keskenjääneet haasteet... Tämän nyt ainakin, kun tämän piti olla niin helppo. Seuraavaa itsenäisyyspäivää kohti siis!

  VastaaPoista
 4. Minä ilmoittaudun heti mukaan suorittamaan tän haasteen loppuun!
  Vähän kuin ehdot :)

  VastaaPoista
 5. Minä ehdin lukemaan neljä kuudesta. Täällä Pohjantähden alla on kohta puolivälissä ja Maa on syntinen laulu kaukaisissa suunnitelmissa. ;) Mutta Sinuhen selättämisestä olen tosi tyytyväinen!

  VastaaPoista
 6. En lähtenyt tällä kertaa Morren haasteeseen mukaan, koska emännöin itse Aarrejahtia, mutta olen vähän tässä pohdiskellut, että jos ottaisin sen haasteekseni tulevaksi vuodeksi. Täytyy ensin katsoa mitä kivoja haasteita blogikollegat keksivät ja suunnitella sitten tarkemmin mikä sopii teemalukemisen kanssa yksiin. Lumiomena-blogista lähti nimittäin innostus kokeilla teemalukemista, ja nyt olenkin pähkäillyt kivoja vaihtoehtoja kuukauden teemoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen suunnitellut teemalukemista, tosin tällä hetkellä olen vähän empiväinen kaikkien haastettein suhteen, koska vanhatkin jäivät niin pahasti kesken. Aion kuitenkin varmaan tarttua vähintään muutamaan teeman, vaikken alkuperäisen suunnitelmani mukaista 12 teemaa jaksaisikaan.

   Poista