keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tuomas Kyrö: Miniä

Kirjan ja ruusun päivän kylkiäiskirja Miniä on keski-ikäisestä naisesta, joka yllättäen saa vaivoiksensa jääräpäisen appiukkonsa. Ja kuka muukaan tuo appi on kuin Mielensäpahoittaja. Tämä kirjanen oli mielestäni kiva, vaikkei ehkä hauskuudessaan Mielensäpahoittajien tasolle ihan ylläkään. Kivaa kuitenkin lukea se toinenkin puoli.

Suhde appiukkoon ei ole helppo. Mitä tahansa miniä yrittää, aina hän tuntuu tekevän väärin päin. Sukupolvien välinen kuilu on huima, mutta tämän kirjan sivuilla sitä jopa vähän kurotaan umpeen.

En oikein osaa päättää, onko tämä Kirjan ja ruusun päivän kylkiäiskirja mielestäni hyvä juttu vai ei. Toisaalta oli ihan kiva saada tämä kirja kaupan päälle, mutta toisaalta tuntuu vähän hassulta, että kirja on saatavilla vain tiettynä päivänä. Idealistina kirjallisuuden pitäisi olla mielestäni saatavilla. Toisaalta, vaikka Miniä ihan kelpo kirja onkin, ei se kuitenkaan ole mikään tajunnanräjäyttävä vuosisadan kirjallisuuskokemus. Vaan ihan hyvin kirjoitettu, hauska kylkiäiskirja, joka kulkee aiemmin ilmestyneen kirjan suosion aallonharjalla. Joko Miniästä tulee himoittu kirjaharvinaisuus, tai sitten se on muutaman vuoden päästä yksi niistä kirjoista, joihin törmää jokaisella kirpparilla. Omani taidan kuitenkin säilyttää kirjahyllyssäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti