keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

Voi Mielensäpahoittajaa! Tuo valittaja valloitti minunkin sydämeni jo siinä ensimmäisessä kirjassa siinä määrin, että tämä jatko-osa oli hankittava omaksi heti, kun se ilmestyi. Jostain syystä sen lukeminen kuitenkin jäi tänne saakka, vaikka kirja nopealukuinen onkin.

Kyrö ei petä. Mielensäpahoittaja on edelleen nykymaailmaa kriittisin silmin tarkkaileva valittaja. Tällä kertaa hän on uuden haasteen edessä. Kotipalveluun tulee Ruman ihmisen tilalle nuori hoitaja, joka ei Mielensäpahoittajaa miellytä. Hän pistää ovensa lukkoon eikä päästää mokomaa sisälle. Kyllä tässä ilmankin pärjätään. Mutta jotta ei nälkään kuolisi, Mielensäpahoittajan on opeteltava laittamaan ruokaa. Onneksi kaapin päältä löytyy emännän vanha reseptikirja, jonka avulla ruskeakastikkeen teko ja moni muukin luonnistuu, vaikka ei toki ilman harjoittelua.

Ennen kaikki oli paremmin, mutta tässä kirjassa Mielensäpahoittaja on myös valmis oppimaan uutta. Sympaattista ja hauskaa, mutta myös hieman sydämeenkäypää. Kyllä ei ole tyhjän nauramista nämä kirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti