lauantai 18. elokuuta 2012

Hadley Freeman: Käsilaukun syvin olemus

Hadley Freeman: Käsilaukun syvin olemus. Atena, 2009. 
Alkuteos: The Meaning of Sunglasses. A Guide to (Almost) All Things Fashionable. Suomentanut Sampsa Peltonen. 
Kansi Aino Ahtiainen.

En tiedä, mikä sai minut tarttumaan kirjaan muodista. Varmaan se oli tuo kansi, joka on mielestäni tosi hieno. Käsilaukun syvin olemus valottaa muodin salaisuuksia ja kertoo mikä on tyylikästä ja mikä tyylitöntä - ainakin kirjoittajansa Hadley Freemanin mielestä.

Kirja voisi käyttää myös hakuteoksena, sillä se käy aakkosjärjestyksessä läpi muotiin liittyviä asioita, alkaen alusvaatteista ja päättyen volyymiin. Kirjoitustyyli on hilpeää ja kevyttä. Perussanoma tuntuu olevan, ettei muotia kannata ottaa liian vakavasti, ja että sen saa ottaa vakavasti. Kirjaa lukiessa pystyy sekä naureskelemaan muotialalle että arvostamaan muotia esteettisenä harrastuksena siinä missä kuvataidetta tai teatteria.

Hihittelin kirjan ääressä monta kertaa ääneenkin, vaikka loppua kohden pisteliään ironinen kirjoitustyyli alkoi jo puuduttaakin. Muotiasioissa rajoittuneena myös opin uusia asioita, sillä vähän googletettuani tiedän nyt, mitä tarkoittavat kitten heelsit tai brogue-kengät.

1 kommentti:

  1. Tämä kirja voisi kannen perusteella hyvinkin lähteä minunkin mukaani! Ehkä tuollaista hakuteostyyppistä pitäisikin lukea sieltä täältä selailemalla, ettei ala puuduttamaan. Positiivista kevyt ote muotiin.

    VastaaPoista