tiistai 17. heinäkuuta 2012

Anne B. Ragde: Satunnaista seuraa

Anne B. Ragde: Satunnaista seuraa. Tammi, 2011.
Alkuteos Nattønsket, 2009. Suomentanut Katriina Huttunen.


No, enpä ole pitkään aikaan lukenutkaan kirjaa, josta en olisi tykännyt oikeastaan yhtään. Että onhan se virkistävää vaihtelua. 


Tartuin tähän kirjaan ihan toiveekkaana. Pidin kovasti Anne B. Ragden Berliininpoppelit-sarjasta, ja Satunnaista seuraa vaikutti takakannen perusteella sopivan kepeältä kesälukemiselta.


Ingunn on 38-vuotias musiikkitoimittaja, sinkku, jolla ei ole aikomustakaan vakiintua. Ingunn laittaa suhteen poikki aina ensimmäisenä. Hän etsii lähinnä seksiseuraa, eikä voi ymmärtää, mitä kiinnostavaa voisi olla vakiintuneessa suhteessa. 


Kun Ingunn alkaa mielenoikusta harrastamaan sauvakävelyä, hän tapaa lenkkipolulla 7-vuotiaan Emman, ja erityisesti tämän yksinhuoltajaisän Tomin. Lopputulos on helppo arvata.


Minuun yleensä uppoavat kepeät viihdetarinat, mutta tähän en vain päässyt yhtään kiinni. Seksiä ja irtosuhteiden kuvailua oli mielestäni aivan liikaa (= koko kirja), ja Ingunnin päätyminen lopulta yhteen Tomin kanssa (anteeksi, jos se nyt jollekin oli yllätys) tapahtuu kuin ohimennen ja tuntuu jotenkin epäluontevalta. Suhdetta ei pohjusteta tarpeeksi. Viihdekirjallisuutta lukiessa ei kai pitäisi olla ärsyyntynyt koko ajan. 


Ragde kirjoittaa kuitenkin sujuvasti, joten luulen, että jollekin toiselle lukijalle tämä saattaa olla oikein viihdyttävä ja kiva kirja. Luvut olivat mukavan lyhyitä, ja kirja tuli lukaistua nopeasti.

1 kommentti:

  1. Mullakin oli tämän kirjan suhteen odotukset aika korkealla, enkä sitten tykännytkään tästä ollenkaan. Loppuratkaisu tuntui väkinäiseltä ja sitä irtosuhteilla mälläilyä oli minunkin makuuni aivan liikaa. Toivottavasti Ragde kirjoittaisi vielä jotakin yhtä hyvää kuin Berliininpoppelit.

    VastaaPoista