keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kevätmielellä kirjaostoksilla


 Lisääntyvä valo muistuttaa joka päivä: kevät on jo ja yhä nopeammin mennään kohti kesää. Myös laiminlöydyt viherkasvini ovat huomanneet tämän. Anopinkieleni kukkii! En edes tiennyt että anopinkieli voi kukkia.

 Vaikka jatkuvasti teen päätöksiä olla ostamatta täpötäyteen kirjahyllyyni lisää täytettä, niin jostain näitä kirjoja vaan ilmestyy. Viikon sisällä on kirjoja tarttunut mukaan melkoinen pino.Tänään piipahdin antikvariaatissa, ja sieltä tarttui kolme teosta mukaan, yksi luettu ja hyväksi havaittu, kaksi muuten kiinnostavaa. Kotona kaivoin kirjat kassista ja niiden keväinen värimaailma alkoi huvittaa minua. Ehkä kirjat tulikin valittua ulkonäön perusteella, vaikka sitä en tietoisesti ainakaan tunnusta miettineeni.

Kirjat siis John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa, Leena Krohn: Unelmakuolema ja Pauli Kohelo: Ohessa tilinumeroni.

Viime viikolla Citymarketista (!) tarttui tarjouskirjoina erittäin edullisesti tällaisia kirjoja, erittäin kauniita ja keväisen värisiä nämäkin. Turkka Hautalan kirja on ensimmäinen kirja, jonka olen ostanut blogikehujen perusteella. Tuo Ruta Sepetyksen kirja Harmaata valoa taas sai paikan kirjahyllystäni kauniin ulkoasunsa ja mitättömän hintansa vuoksi. Herkkä kuvitus ja väritys ja kontrastina piikkilanka ihastuttivat. Mitään en ole kirjasta koskaan aikaisemmin kuullut tai lukenut, täysi yllätyskirja. Takakansitekstin perusteella kirja kertoo liettualaisesta perheestä, joka viedään työleirille Siperiaan 1940-luvulla.Suomalaisesta vielä tuli ostettua satuklassikoita. Näissä hieman tummempi väritys, mutta hieno selkämyskiemura, joka jatkuu kirjasta toiseen.2 kommenttia: