torstai 9. helmikuuta 2012

Kirjavinkkejä

Veso. Tuttu sana opettajille, tarkoittaa pakollisia koulutuspäiviä. Yleensä tiedossa puutumista, väsymystä ja itsestäänselvyyksien kuuntelua työpäivän päälle. Tänään olin kuitenkin virkistävässä vesossa. Iltapäivä kirjastossa, kolme tuntia kirjavinkkausta lasten- ja nuortenkirjoista. Aika meni siivillä ja korvan taakse tarttui monia hyviä vinkkejä sekä oppilaille että ihan itsellekin luettavaksi. Ainakin seuraavat kirjat vaikuttivat minusta kiinnostavilta:

Annika Luther: Kodittomien kaupunki
Kat Falls: Veden alla (tämän jo lainasinkin)
Suzanne Collins: Nälkäpeli-trilogia (tästä olin kuullut aiemminkin, mutta en ole lukenut vielä)
Mary Pearson: Kuka on Jenna Fox?
Eija Lappalainen: Routasisarukset
Bernanrd Beckett: Genesis
Patrik Carman: Luurankopuro (tämä kiinnosti uuden muodon takia - kirjaan liittyy nettilinkkejä, joiden takana on tarinaan liittyviä videoita. Kauhua.)
Maggie Stefvater: Väristys + muut trilogian osat (tätä olen hankkinut koulumme kirjastoon, mutta en vielä lukenut itse. Ostin kun vaikutti samantapaiselta kuin Twilightit, mutta ihmissusia tällä kertaa. Vinkkari kehui syvällisemmäksi kuin Twilightit.)
Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja -sarja
Hietala: 39 astetta luoteeseen
Huotarinen: Valoa valoa valoa

Olisi niin kiva pysyä kartalla nuortenkirjallisuudesta, jotta osaa vinkata oppilaille sopivia kirjoja. Ja on niitä nuortenkirjoja aika usein itsekin ihan kiva lukea. Mutta koskakohan näihinkin ehtisiä perehtyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti