torstai 27. lokakuuta 2011

Anna Gavalda: Kimpassa

Viime viikolla tuli luettua myös viimein Anna Gavaldan Kimpassa. Kirjalla alkoi olla jo kiire, sillä uusintoja on kirjaston maksimimäärä. En tiedä, miksi aloittaminen kesti niin kauan. Kirja oli aika paksun oloinen, ja kun nykyään ei oikein ehdi mitään kunnolla lukemaan, niin siihen ei tullut tartuttua. Ihan turhaan, sillä luin sen lopulta päivässä. Ihana lukea pitkästä aikaa sellainen kirja, jota ei vaan malttanut laskea käsistään. Ulkona aurinko paistoi ja houkutteli, mutta luin aina "vielä yhden luvun".

Camille on nuori taiteilija, joka asuu Pariisissa ullakkohuoneistossa ja tekee siivoojan töitä. Asunnon käydessä suorastaan asuinkelvottomaksi Camille muuttaa alakerran persoonallisten miesten, Franckin ja Philibertin luo. Neljäntenä kimppaan tulee lopulta myös Franckin isoäiti. Tarina on sydäntälämmittävä, se kertoo ystävyydestä, rakkaudesta, itsensä löytämisestä. Elämästä. Ihana.

Olin nähnyt aiemmin jo kirjasta tehdyn elokuvan, ja pidin siitäkin. Onhan siinä Audrey Tautou. Suosittelen lämpimästi molempia, sekä kirjaa että elokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti